Меню
Кошик

Цінні властивості алюмінію

Цінні властивості алюмінію
Алюміній – легкий сріблясто-білий метал. Його практично немає в природі в чистому вигляді, отримують алюміній методом електролізу, запропонованим у 1886 році П. Еру і Ч. Холом. Цей метал широко застосовують у багатьох сферах діяльності людини: будівництві, виробництві механізмів і автомобілів, декоруванні, меблевому виробництві, для виготовлення посуду і предметів побуту, а також в інших цілях. Визнання в багатьох сферах людської діяльності алюміній заслужив завдяки великій кількості цінних фізичних, хімічних і технологічних властивостей, серед яких:
  • Легкість. Алюмінієві елементи не обтяжують конструкцію, завдяки чому вона може мати будь-яку складність, при цьому залишаючись легкою. Ця цінна якість зробила алюміній затребуваним металом в будівництві, машинобудуванні і особливо в авіаційній і космічній техніці.
  • Відмінна стійкість до корозії. На повітрі алюмінієвий квадрат, круг, лист, смуга, куточок та інші вироби з цього металу покриваються плівкою з оксиду Al2O3, також на їх поверхні утворюється плівка, коли вони знаходяться в азотній кислоті. Такий захисний шар запобігає подальшій реакції, яка руйнує, і подовжує життя виробів.
  • Пластичність. Цей метал дуже легко гнеться і кується, а також обробляється під пресом і на прокатних верстатах. Завдяки цій властивості з алюмінію можна виготовляти вироби будь-яких форм.
  • Добре проводить тепло і електрику. Завдяки цьому активно використовується в опалювальних системах, радіаторах охолодження, нагрівальних елементах, теплообмінниках, а також в якості замінника міді в електротехніці, виробництві провідників і кабелів.
  • Хімічна активність. На основі алюмінію можна отримати величезну кількість нових сплавів та сполук, так як він з'єднується майже з усіма металами, а також реагує з лугами та іншими речовинами. Сплав алюмінію з магнієм і міддю (дюралюміній) відрізняється підвищеними електропровідністю, твердістю і жароміцністю.
  • Привабливий зовнішній вигляд. Алюміній і деякі сплави на його основі мають гарний колір і блиск, що дуже цінується у виготовленні декоративних виробів для дому та вулиці.
  • Стійкість до низьких температур. Алюміній не боїться холодів, що дозволяє використовувати його для кріогенної техніки і робіт в суворих умовах.
  • Гарна відбивна здатність. Ця властивість обумовлює доцільність застосування алюмінію та його сплавів у скловарінні, виробництві дзеркал, харчової фольги.
  • Добре зварюється. Ця властивість також дозволяє створювати з алюмінію вироби різних форм і розмірів, зокрема, зварні труби. Також за допомогою зварювання скріплюють деталі і елементи конструкцій з алюмінію.
Алюмінієва продукція доступна в нашій компанії «Цветпрокат Україна». Ви можете переглянути її в каталозі і зв'язатися з нашим менеджером для отримання консультації.

У цій категорії немає товарів.