Завдяки додаванню до розплаву алюмінію 1,7-2,4% магнію готовий метал АМг2 отримує поліпшені властивості. Такий прокат відрізняється великою стійкістю до корозійних процесів, гарним рівнем пластичності та зварюваністю. Труба алюмінієва АМг2 застосовується в різних видах олійно- та бензотрубопровідних систем для авіаційної техніки, а також у створенні вентиляційних трубопроводів.

Властивості сплаву АМг2

За рівнем характеристик міцності даний метал перевершує АМц (суміш алюмінію з марганцем), але дещо поступається цьому матеріалу в пластичності. Порівняно з алюмінієво-марганцевими сплавами, прокат з алюмінію з магнієм має дещо меншу електропровідність і теплопровідність. До переваг алюмінієвих сплавів відносять і меншу, ніж у сталей чутливість до концентрації напруг у надрізах при впливі негативних температур. Зварювання алюмінієвих труб АМг2 проводять в середовищі інертних газів. Це дозволяє створювати конфігурації трубопровідних систем будь-якої складності.
Високий рівень корозійної стійкості даного металу забезпечується завдяки щільній плівці з оксидів алюмінію, що формується на поверхні виробів під впливом атмосферного кисню. Такий сплав не боїться атмосферних опадів та впливу вологи, проте може руйнуватися за тривалого перебування в товщі морської води. Кавітаційні процеси також сприяють руйнуванню захисної поверхневої плівки. У місцях порушення цілісності починають проявлятися інтенсивні корозійні утворення.

Труби алюмінієві Амг2: методи корозійного захисту

Щоб підвищити рівень антикорозійного захисту алюмінію магнієвих сплавів, застосовують різні технології. Для покращення експлуатаційних характеристик та продовження терміну служби цих виробів використовують методики плакування, оксидування, протекторного захисту, а також нанесення лакофарбових покриттів.
Щоб зменшити швидкість корозійних процесів при клепці різнорідних металів, матеріал, з якого виготовляються заклепки, повинен бути аналогічним металу, що розташовується з боку агресивних впливів. Щоб запобігти утворенню контактної корозії між алюмінієвими сплавами та іншими металами застосовуються різні варіанти ізолюючих гумових або пластмасових прокладок. Також як ізолятори можуть використовуватися тіоколові стрічки та спеціалізовані мастики. Щоб захистити від корозії вироби з алюмінію та сталі, останні піддають фосфатуванню або оцинковування.