Основою для мідних шин можуть бути зливки міді, катанка або деякі вироби сортового прокату. У гарячому стані їх обробляють під пресом, а потім піддають холодній прокатці. Після всіх етапів обробки міді виходить виріб у вигляді прямокутного профілю невеликої товщини або потовщеної стрічки. Мідна шина виробляється з різних марок металу: М1, М2, М3, М0, М06 (безкиснева мідь) та деяких інших. Чим вище чистота міді, тим вище її електро- і теплопровідність. Найвища чистота має марка М1 – вона містить 99,9 % міді. Від марки металу також залежить ступінь м'якості виробу та сфера його використання. Для контролю виробництва використовують ТУ 48-0814-105-2000, ГОСТ 434-78, ГОСТ 26877-2008 та інші стандарти.

Мідна шина має розміри відповідно до ГОСТ 434-78. Вони встановлюються за двома параметрами: товщина та ширина виробу. Нормативні розміри розміщені у таблиці 4 зазначеного стандарту, а допустимі відхилення вказує таблиця 5. Оскільки кути продукції мають закруглення, є необхідність у тому, щоб вказати їх нормативні радіуси. Цей параметр ви знайдете в таблиці 7а вищезазначеного стандарту. Стандартні довжини мідних шин перебувають у межах 2-6 ​​метрів. Також покупець при необхідності може погоджувати інші довжини або домовлятися про різання металу.

Під час виробництва контролюється, щоб на поверхні мідних шин не було пошкоджень. Поверхня цього виробу має бути гладкою та рівною, без подряпин. Не вважаються відхиленнями від норми сліди мастила на поверхні мідної шини або зміни кольору внаслідок окислення. Після закінчення виробництва продукція правильно маркується та упаковується. На ній повинні зазначатись: товарний знак виробника, номер партії, дата виготовлення, умовне позначення, прийняте для мідних шин, та деякі інші параметри.

Мідна шина: застосування

Завдяки своїй порівняльній міцності, низькому опору (і як наслідок – високій провідності), стійкістю до іржавіння мідні шини широко використовують у промисловості та непромислових сферах діяльності. Їх застосовують у розподільчих мережах, як замінник електрокабелю, у трансформаторних мостах, електротехнічних шафах. Вони потрібні для виробництва космічної, хімічної, вакуумної, авіаційної, медичної техніки. Їх закуповують для потреб електроніки та мікроелектроніки, виготовлення надпровідників та прискорювачів. На нашому сайті можна переглянути мідні шини та купити їх за доступною ціною для будь-яких потреб.